EtusivuAivohuoltamo Aivot Avot -lehdet Tuupparitoiminta Runovihkonen

Palautetta tästä sivusta

Sähköpostisi

Viestisi*

  *

Suurenna fonttia  

Tuupparitoiminta on Pohjois-Savon alueella käynnistetty toimintamalli työikäisten aivosairastuneiden sekä heidän perheidensä hyvinvoinnin edesauttamiseksi. Tuupparit ovat jonkin aivosairauden tai -vamman itse kokeneita tai heidän omaisiaan, ja joilla on halu auttaa muita sairastuneita panoksellaan.

Tuupparitoimintaa yli diagnoosirajojen

Tuuppariksi voi ryhtyä kuka tahansa, sillä Tuupparina toimitaan omien voimavarojen ja vahvuuksien mukaan. Tuupparin tärkein työ on oman kokemuksen kautta tuoda esiin tietoa tarvitseville niitä mahdollisuuksia osallistua ja toimia, joita oma alue tarjoaa. Tuupparit saavat säännöllisesti tietoa alueen toiminnoista ja tapahtumista, joita sitten voivat välittää eteenpäin.

Onko sinun tai läheisesi elämää kohdannut jokin aivosairaus tai -vamma?

Älä jää yksin asian kanssa!

Ota yhteyttä, niin lähialueellasi oleva Tuuppari, joka itse on kokenut jonkun aivosairauden tai -vamman, voi kertoa sinulle vaikka paikallisessa kahvilassa kahvikupposen ääressä toiminnasta ja tapahtumista joita lähialueesi tarjoaa.

 

Toiminnalliset työikäisten ryhmät syksy 2013

Käynnistämme yhteistyössä yhdistysten ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa työikäisille suunnattuja toiminnallisia ryhmiä eri puolille Pohjois-Savoa. Toiminnallisten ryhmien tarkoituksena on tukea sairauden kokeneiden henkilöiden kuntoutumista tai ylläpitää saavutettua toimintakykyä.

Lisätietoja ryhmistä voit kysellä Aivot Narikasta -hanketyöntekijöiltä: puh. 040-8388032Kuopio: (alustavat syksyn 2013 aikataulut)

Lapinlahti:

  • Ne(u)ropatit Lapinlahti syksyn ensimmäinen kokoontuminen 15.8. klo 14 Hoijakassa. Tiedustelut puh. 040 760 6275. 

Leppävirta:

  • Ne(u)ropatit Leppävirta, klikkaa >> tästä

Varkaus:

  • Varkauden Ne(u)ropatit kokoontuvat syksyn 2013 yhdessä Leppävirran ryhmän kanssa. Katso ajankohdat Leppävirran ryhmän kohdalta. 

 

Kuvailua ryhmistä:


Ne(u)ropatit -ryhmät

Pohjois-Savon eri paikkakunnille on tarkoituksena käynnistää yhdistysten yhteisiä Ne(u)ropatit ryhmiä. Ryhmät perustuvat ohjattuun toiminnalliseen vertaistukeen. Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti kerran kuukaudessa tai kerran 3 viikossa

 

Miesten Juttu! -toiminta

"Joskus sitä on vain helpompi rupatella miesten kesken asioista"
" Mielenkiinnonkohteet ovat monesti miehillä samansuuntaiset"
"Toisten miesten kanssa käydyt keskustelut antavat työkaluja omien asioiden käsittelyyn"Miesten Juttu! -toiminta pohjautuu ajatukselle, että se tapahtuu

  • miesten ehdoilla
  • miesten tavoin
  • miehille tärkeistä asioista

Keskustelu ja toiminta antaa rakennuspalikoita tulevaisuuteen.

Varsinkin isojen elämänmuutosten myötä (sairastuminen/vammautuminen, työn menetys, avioero...) monet miehet jäävät helposti pois entisistä toiminnoista; harrastuksista ja kaveripiireistä. Korvaavia miehille suunnattuja turina- ja toimintaryhmiä ei ole helppo löytää.

Miesten Juttu! on mahdollisuus löytää toimintaa ja keskustelua, jossa lähtökohtana ei ole sairaus tai ongelma, vaan miehenä eläminen ja toimiminen sekä näiden asioiden kokeminen.

Miesten Juttu! -toiminta on suunnattu pääasiassa aivosairauden tai -vamman kohdanneille työikäisille miehille, mutta toimintaan ovat tervetulleita kaikki asiasta kiinnostuneet miehet.Työikäisten neurologisten ryhmä Viretorilla


Savonia-ammattikorkeakoulun ja VireTori Valkeisen opiskelijoiden kanssa yhteistyössä toteutettava Työikäisten neurologisten -ryhmä tarjoaa tiiviin paketin kuntoutumista edistävää/ toimintakykyä ylläpitävää tietoa ja toimintaa. Kevätkauden kestävä ja kerran viikossa kokoontuva ryhmä pistää niin "lihhoo liikkeelle" kuin "rassoomaan aivojaan" aivoterveyden edistämiseksi. Toiminta on suunnattu työikäisille aivosairauden tai -vamman kokeneille henkilöille. Ryhmä alkaa vkolla 8. Ilmoittautumiset: puh. 044-066 1238

Ota yhteyttä kysyäksesi lisää!

Juha Timoskainen
Projektityöntekijä, toimintaterapeutti
Aivot Narikasta -hanke
044-0661238
juha.timoskainen@psmuisti.fi

  


 

 

 

© 2018 - Powered by Mindcom oy