Suurenna fonttia  

AIVOT HAPOILLA!

Aivourheilutapahtuma pidettiin Savonia-ammattikorkeakoululla 4.10.2011. Tapahtumaan osallistui noin 300 kävijää. Tapahtuman järjestäjien, Aivot Narikasta –hankkeen ja Savonian toimintaterapeuttiopiskelijoiden yhteisenä tavoitteena oli tällaisen tapahtuman myötä saada ihmisiä ymmärtämään, että aivojen harjoittaminen on yhtä tärkeää kuin fyysinen kuntoilu. Palaute kävijöiltä olikin erittäin positiivista. Kävijät aivourheilivat mm. muistiin, logiikkaan ja hahmottamiseen liittyvissä tehtävissä ja toiminnoissa. Toimintaterapeuttiopiskelijat järjestivät tapahtumassa myös mahdollisuuden kokeilla eri arviointivälineiden avulla käsien motoriikan toimivuutta.

Tapahtuma tavoitti hyvin eri-ikäisiä, aivojensa ”rassaamisesta” kiinnostuneita ihmisiä. Yhden nuoren kommentti tapahtuman jälkeen oli, että ”aivot ovat hapoilla”. Tämä oli hyvin ymmärrettävää kymmenien eri lajien jälkeen, jossa aivot joutuvat monenlaiseen työhön. Aivoja tulee käyttää aktiivisesti ja löytää niille erilaisia haasteita. Aivot eivät käytöstä kulu, mutta tulee muistaa antaa niille myös latautumisaikaa levon avulla. Hyvin vähällä käytöllä olevat aivot menettävät tehoaan, mikä vaikuttaa moniin arjen toimintoihin sekä lisää riskiä sairastua joihinkin aivosairauksiin.  

Aivourheilutapahtuman kävijöistä suurin osa sai tapahtumasta virikkeitä omaan arkeensa ja löysi oman suosikkilajinsa monien pelien joukosta. Katamino, Shape by shape tai perinteisemmät ristikko- ja päässälaskutehtävät vetosivat kävijöihin ja tapahtumasta tuli runsaasti positiivista palautetta.

    

    

 

© 2018 - Powered by Mindcom oy